Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Ako správne vymalovať

Základné veci potrebné na maľovanie: štetec, valec + držiak +teleskop, mriežka, vedro, lepiaca páska, fólia, špachtľa.

Pred každým maľovaním sa presvedčíme o nerovnostiach , prasklinách a iných defektoch nachádzajúcich  sa na upravovanej ploche. Všetky defekty stien treba opraviť ešte pred maľovaním.

 

 

 

Praskliny:  na vyspravenie prasklín a iných nerovností môžeme použiť  tmely, stierky, sadry.../ Rimano    UNI, PRIMA, SUPER, VARIO, Rifino TOP, ROKOFINAL, STEMAL, DITMEL ,Štukový tmel…/Pri väčších prasklinách môžeme použiť sklotextilnú pásku do tmelu.

Po vyschnutí  opravované miesta zľahka prebrúsime.

Penetrácia :  Podklad treba penetrovať vždy vtedy, ak je prašný, nepevný, alebo aktuálne stierkovaný. Penetráciu volíme podľa druhu podkladu: Vápennocementove omietky /100 grund, Grund esmal, Hĺbková penetrácia AT grund /.  Na sádrové  omietky, sadrokartón sa  najčastejšie používa 100-grund, Grund esmal, alebo UP - Grund - čo je najideálnejšia  penetrácia na tieto podklady.

Na stenách sa môžu občas vyskytnúť aj nepríjemné zatečené fľaky od vody, škvrny po káve, mlieku, víne, nikotínové škvrny  a pod., ktoré treba zaizolovať  /IZONA, Denikol, I-Grund…/.

 

Dostali sme sa do bodu, kedy máme všetky steny pripravené na maľovanie. Pri maľovaní odporúčame dodržiavať riedenie farieb uvedené na obaloch, po prípade sa poradiť s predajcom. Práve preto sme tu pre Vás - odborný personál na našich predajniach.

Skoro všetky farby je možné nanášať štetcom, valcom, striekaním. 

Prajeme Vám veľa zdaru pri skrášľovaní domova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia