Články

Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Ako správne vymalovať

Základné veci potrebné na maľovanie: štetec, valec + držiak +teleskop, mriežka, vedro, lepiaca páska, fólia, špachtľa.

Pred každým maľovaním sa presvedčíme o nerovnostiach , prasklinách a iných defektoch nachádzajúcich  sa na upravovanej ploche. Všetky defekty stien treba opraviť ešte pred maľovaním.

 

 

 

 

Luxusné dekoratívne omietky VALPAINT

Už ste premýšľali nad tým, aký štýl bývania je pre Vás ten pravý? Necháte si poradiť od dizajnérov, alebo hľadáte niečo svoje, srdcu blízke? Prídte sa inšpirovať do našich predajní v Trnave a Trenčíne, kde nájdete vzorky krásnych, luxusných, dekoračných omietok a náterov VALPAINT, ktoré Vás svojim dizajnom ohúria.

Radi Vám pomôžeme aj s realizáciou dekoratívnych omietok VALPAINT našimi zaškolenými pracovníkmi, ktorí majú za sebou už množstvo realizácií. Tu Vám predstavíme iba vzorku toho čo všetko Vás čaká na našich predajniach, tak neváhajte a prídte sa k nám inšpirovať.

 

 

Oleje na drevo

Oleje na drevo v zásade rozdeľujeme na olejové zmesi (syntetické oleje, oleje s prímesami, s pridanými látkami, oleje s voskami, atď.) a na prírodné, a teda prirodzene "čisté" oleje.
Čisté oleje na drevo sú najvhodnejšou prírodnou voľbou zdravého ošetrenia všetkých drevených povrchov. Nakoľko olej a drevo sú oba "živé" materiály, je napúšťanie dreva prírodnými olejmi tou najprirodzenejšou variantou úpravy. Všeobecne pre oleje i olejové zmesi platí, že povrch materiálu úplne neuzatvoria, takže drevo môže "dýchať". Každé napustenie dreva olejom prirodzene vyzdvihuje jeho kresbu, a čiastočne aj posunie jeho farebný odtieň.
 

Ako správne na KOV

Kov je pevný a výrazný materiál – obohacuje náš svet a naše domovy. Existuje viacero spôsobov jeho ochrany. Osvedčenou klasikou sú syntetické farby, kde sa používa základná a vrchná farba. Modernejšími nátermi sú v tejto kategórii alkyduretanové farby typu 2v1, čiže základná aj vrchná farba v jednom. Vyznačujú sa vysokou antikoróznou ochranou a odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Ďalšími druhmi náterov sú polyuretánové nátery, používajúce sa najmä v priemysle, ale čím viac aj v hobby sektore, pre ich vysokú antikorozitu, a všade tam, kde sa vyžaduje vysoko kvalitná povrchová úprava a odolnosť náteru. Jedná sa väčšinou o dvojzložkové nátery.

 

Ako správne ošetrovať drevo, aby nám vydržalo roky

Drevené konštrukcie z mäkkého dreva v exteriéri sú okrem UV žiarenia najviac vystavené drevokaznému hmyzu a hubám spôsobujúcim modranie a hnilobu. Fungicídne napúšťadlá práve tomuto zabránia.

V ďalšom kroku napúšťadlo zafixujeme dvoma nátermi lazúry. Na výber máme tenkovrstvé a hrubovrstvé lazúry. Tenkovrstvá lazúra   je vhodná na vlhkejšie a menej suché drevo. Hodí sa skôr na nátery plotov, altánkov, chát, pergol, dreveného nábytku, drevených podhľadov, konštrukcií a stavebných prvkov. Viac zvýrazňuje štruktúru dreva.

 

Ako používať farby

Podľa vašich farieb dobrý psychológ pozná, s kým má tú česť. My vám prinášame dizajnérske rady, postrehy a aj inšpiráciu. Naučte sa ako farby kombinovať, a vytvorte si farebný interiér podľa vlastných predstáv. Interiér, v ktorom sa budete cítiť doma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia